Over mij

Mijn naam is Monique Ebbers (1967), ik ben getrouwd, heb twee prachtige dochters en woon al bijna mijn hele leven in het mooie Groesbeek.

Wat ik graag aan mensen wil meegeven is dat jij er mag zijn zoals je bent, dat je het waard bent om hier te zijn. Met je mooie en je minder mooie kanten, dat jij helemaal goed bent zoals je bent.


Mijn verhaal

Toen ik begin veertig was kwam ik terecht bij een Shiatsu therapeut omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Daar werd ik me voor het eerst bewust van het feit dat ik aan het ‘overleven’ was, dat ik mijn leven leefde zoals ik dat ‘van huis uit’ had meegekregen. Ik deed en reageerde zoals mij dat was voorgedaan. Niet zoals ik zelf was. Maar wie was ik dan? Waar werd ik blij van? Ik had eigenlijk geen idee. Ik deed en vond dingen omdat het zo hoorde of ‘iedereen’ dat deed. Onbewust droeg ik een zware last met me mee, omdat ik niet naar mijn gevoel durfde te luisteren. Omdat ik dacht dat ik dan niet voldeed, niet goed genoeg was. Ik was mezelf al op hele jonge leeftijd ‘kwijtgeraakt’. Nu weet ik dat dat kwam door mijn onveilige thuissituatie. Ik heb te maken gehad met emotionele verwaarlozing, misbruik en een vorm van narcisme. Ergens heb ik toen besloten dat ik er niet mocht zijn. Ik heb geprobeerd me ‘onzichtbaar’ te maken. Ik heb me lang ‘niet goed genoeg’ gevoeld. Me het niet waard gevoeld om hier te zijn. Geen goede moeder, partner, vriendin, dochter, noem het maar op.

Bij de Shiatsu therapeut is een proces begonnen van ont-wikkelen. Alle wikkels waarin ik verpakt zat, in kleine stapjes los te maken en te gaan ontdekken wie ik nou echt in de kern ben. Ik ben door diepe dalen gegaan maar er steeds sterker uitgekomen. Ik heb steeds meer stukjes van mezelf (her)ontdekt.

Natuurlijk loop ik nog af en toe tegen dingen aan en vind ik het soms echt nog wel lastig om mezelf te laten zien. Maar na jaren ‘aan mezelf gewerkt te hebben’; door mijn pijn, verdriet en angst aan te kijken door middel van cursussen als Integrale Waarneming en intuïtieve ontwikkeling, door (familie-)opstellingen en alle werk gerelateerde opleidingen, weet ik steeds beter waar ík blij van word, hoe ík in elkaar zit. Weet ik nu dat ik helemaal goed ben zoals ik ben. Dat ik het waard ben om hier te zijn. Dat je ‘waarde’ niet van anderen afhangt. Want iedereen is anders, iedereen is uniek en dus kan en hoef ik niet aan het plaatje van iemand anders te voldoen. Ik durf steeds meer mezelf te zijn, mezelf te laten zien. Ik durf nee te zeggen als ik geen ja voel en ik durf bewust te kiezen (voor tijd) voor mezelf.

En nu weet ik dat ik andere mensen wil en kan helpen in hun ont-wikkelings proces.
Ik kan je helpen met het vinden van ontspanning, het krijgen van inzichten en het opruimen van oude ballast. Vanuit  mijn kennis en ervaring kan ik je ondersteunen op jouw pad, zodat ook jij meer kunt en durft te zijn wie jij werkelijk bent.


Opleidingen:
NEI therapeut, Soundhealing, Shiatsu therapeut

Workshops/cursussen:
Intuïtieve Ontwikkeling, Integrale waarneming, Reiki I en II, Sjamanisme, Healing, Reset methode, diverse wellness massages