Klankschaal Massage

Een Klankschaal Massage brengt lichaam en geest weer in balans, zorgt voor een diepe ontspanning en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.

De massage wordt gegeven door middel van klankschalen die op of naast het geklede lichaam worden gezet. De klankschalen worden zacht aangeslagen met een klopper waardoor er zowel een klank als een trilling vrijkomt.

Als je een steen in water laat vallen, ontstaan er kringen die zich in alle richtingen over het wateroppervlak verplaatsen. Ons lichaam bestaat voor ruim 70% uit water. De harmonieuze trillingen van een klankschaal verspreiden zich ook op deze manier in ons lichaam en bereiken zo alle cellen, als een innerlijke massage. Hierdoor kunnen spanningen en blokkades, zowel lichamelijke als emotionele, losgelaten worden en ontstaat er een diepe ontspanning.

Zelfs wanneer je wat sceptisch bent, zal je ervaren dat de schalen iets bij je teweeg brengen. Sommige mensen voelen de trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan. Naarmate je meer ontspant, of meerdere massages ondergaan hebt, zul je merken dat je een diepere ontspanning kunt bereiken en ook meer bewust wordt.

Het is een prima manier om te ontspannen en kan op zichzelf staan, maar het kan ook gebeuren dat er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven worden ervaren. In dat geval kunnen meerdere massages gewenst zijn om daar aan te werken. Een klankschaalmassage kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

De massage vindt plaats op een massagetafel en wordt over de kleding heen gegeven. Je hoeft voor een klankschaalmassage alleen je schoenen uit te doen en eventueel een riem en/of sieraden af te doen die teveel met de klankschalen kunnen resoneren. Gemakkelijk zittende kleding is prettig. Het is fijn als je (warme) sokken draagt of meeneemt.
Voor de behandeling hebben we een kort gesprek. Daarna volgt de behandeling, die wordt afgestemd op wat er op dat moment nodig is.

Deze massage is geschikt voor iedereen zowel jong als oud, behalve voor mensen met:
– trombose
– een pacemaker
– epilepsie
– psychoses
– spataderen
– in de eerste en laatste 12 weken van een zwangerschap
– tijdens behandelingen van chemo